Често задавани въпроси

Наистина ли е ефективно, и резултатите доказани ли са научно?
LPG техниките се използват от много години от пластични хирурзи, дерматолози, доктори, физиотерапевти, козметични и спа салони по целия свят. Тяхната ефикасност е доказана от повече от 80 клинични и научни изследваня. Основното изследване, ръководено от Проф. Лафонтен (INSERM, Толуза) демонстрира, че последното поколение LPG с моторизирани ролки активизира липолизата (горенето на мазнините с 50%) като стимулира мастната клетка посредством ß- рецепторите, които са отговорни за премахването на мазнините.

Какви са противопоказанията?
LPG не се прилага при : открити рани,кожни раздразнения, висока температура.Тежки варици със съмнение за тромбофлебит.При прием на кортикостероиди и хормонални таблетки.

Кога се виждат резултатите?
Ще усетите разликата още от първата процедура. Третираните зони са по-меки, не са толкова подпухнали; кожата е по-гладка и нежна.
До третата- четвъртата процедура целулитът излиза на повърхността, моментно е по-видим, защото намаляваме дебелината на подкожната мазнина, но това е временно и след шестата процедура портокаловата кожа е значително загладена, а фигурата тонизирана и се наблюдава намаляване на обиколките.

Боли ли?
Въпреки че е доста интензивна, процедурата никога не трябва да е болезнена.Ако ви боли, настройките на машината не са подходящи за вас и трябва веднага да кажете на терапевта.Понякога клиентите искат по-висока степен,с цел по-добра ефективност.Но това не е така.Напротив,може да има обратен ефект.

Какво е трикото за LPG?
Това е специално облекло.То ви гарантира перфектна хигиена и дискретност. Уникалният състав и материя позволяват оптимално засмукване и захващане на ролките и следователно по-ефективна процедура.

Трябва ли да спазвам диета по време на процедури?
Всичко зависи от вашите нужди и цели. Сами по себе си диетите водят до намаляване на теглото, но не въздействат върху локалните мазнини(стеатомери).В повечето случаи не отслабвате там където желаете,а губите повече вода и мускулна маса.Спортът стяга мускулите,но не въздейства върху кожата.LPG се съсредоточава точно на тези проблемни зони като бричове, паласки, корем, ръце…Идеалният вариант е да комбинирате масажите с балансирано хранене и умерен двигателен режим.

Какво се случва, за да се премахне мазнината?
Преди всичко трябва да сме наясно, че въглехидратите и мазнините се складират в мастните клетки.LPG ролките стимулират липолизата (разграждането на мазнините) и активират освобождаването на енергия от мастните клетки.

Преди или след спорт е по-добре да се направи LPG процедура?
За по-добри резултати е хубаво да спортувате или просто да ходите повече пеша след процедура, за да изгорите освободената мазнина.

Трайни ли са резултатите?
След като сте направили серия от процедури се счита, че една процедура на месец е напълно достатъчна, за да си поддържате ефекта.

Целулитът само задържане на вода ли представлява?
Не, не само. Задържането на вода допринася за целулита, но целулитът се състои и от мазнини и токсини, в допълнение към водата, задържана в хиподермиса (дълбоката зона на кожата, под дермиса, която е богата на мастни тъкани).

Възможно ли е да си слаб и все пак да имаш целулит?
Да, защото произходът на целулита е хормонален и циркулаторен (9 от 10 жени имат целулит)

Изчезва ли целулитът с диети?
Целулитът остава, дори след загуба на тегло, защото е затворен в хиподермиса.

Какво е „портокалова кожа“?
Това е термин, използван за описание на външните знаци за събития, случващи се под кожата: стените, разделящи мастните клетки се деформират и обтягат своите закрепващи точки. Тази деформация прави кожата да изглежда на вълнички.

Ако целулитът е мазнина, защо не изчезва след физически упражнения?
Мазнината в целулита е затворена и не може да влезе повторно в циркулация, дори когато тялото се обърне към своите мастни резерви. Тялото се нуждае от помощ, за да премахне пречките и да засили използването на тази мазнина от метаболизма.

Защо целулитът често се увеличава по време на бременност?
Хормоналните промени, наблюдавани през периода на бременността и следващите ги циркулационни проблеми създават почва за поява на целулит.

Въпреки добрия хранителен режим и редовната физическа активност, защо с възрастта често се появява „целулитен вид на кожата“?

Кожата губи тонуса си с възрастта. Подкожната мрежа става по-видима, като така придава на кожата вид на „вълнички“, въпреки, че количеството мазнини не се е увеличило и няма задържане на вода

За възстановяване след раждане кога мога да започна с процедурите?
Най-добре е да се започне,когато жената е спряла да кърми. Смята се,че в кърмата може да се натрупат токсини и това да раздразни коремчето на бебето.Пък и от опит знам,че най-добри резултати се постигат,когато хормоналните нива са се нормализирали(след 6-ти месец от раждането).